Meet Our People: HR Operations Manager Christa Doornbos

Image
Christa Doornbos

In onze serie #WeAreCustomsSupport, laten we je kennismaken met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega’s en het werk dat ze doen voor onze klanten. In deze serie interviewen we de mensen die altijd klaarstaan om klanten te helpen met het complete proces van import en export. De volgende in deze serie is Customs Support HR Operations Manager Christa Doornbos.

Christa, vertel eens, wie ben je?

“Ik ben Christa Doornbos. Ik werk nu zo’n vier jaar bij Customs Support. Ik ben begonnen op de afdeling finance en heb twee jaar geleden een switch gemaakt naar Human Resources.

 Ik ben Human Resource Operations Manager. In deze functie, ben ik verantwoordelijk voor personeelszaken in Nederland. Ik doe dat niet alleen, ik heb een geweldig team bestaande uit twee collega’s, Joyce en Jaylene. Joyce en ik houden ons bezig met personeelszaken en Jaylene is gespecialiseerd in recruitment.

 We houden ons met alle facetten bezig, van contracten en payroll tot onboarding en training en ontwikkeling.”

Hoe ziet een normale werkdag er uit voor jou?

“Iedere dag begint in ieder geval met een kop thee. Dan ga ik achter mijn laptop zitten en open ik mijn mailbox. Op onze afdeling streven we er naar om alle vragen van collega’s binnen 24 uur te beantwoorden. Soms duurt het iets langer, als we wat meer moeten uitzoeken. Sommige verzoeken kunnen afgehandeld worden per mail, maar andere verzoeken vragen om een telefoontje en een persoonlijk gesprek. Onze organisatie blijft groeien, zowel organisch als door overnames. Iedere maand starten er mensen die nieuw zijn binnen Customs Support en wij zijn nieuw voor hen.”

Geen wonder dat ze veel vragen hebben. Hoe laten jullie hen zich welkom voelen bij de familie?

“Of het nou een nieuwe medewerker is of een medewerker van een bedrijf dat we hebben overgenomen, ze krijgen allemaal een tas met welkomstgeschenken. Daar zit bijvoorbeeld een notitieboek in en een mok en een pen, dat soort dingen. Voor de meeste mederwerkers die nieuw bij ons beginnen zijn de meeste zaken uit hun contract wel duidelijk. Voor medewerkers die bij ons komen werken door overnames is dat wel eens anders. Zij hebben vaak veel vragen over hoe hun nieuwe contract zich verhoudt tot hun oude contract. Het vergt aardig wat onderzoek om contracten te vergelijken. We kijken naar salaris, pensioen, verzekering, alles. Gelukkig komen we er tot nu toe steeds achter dat de nieuwe voorwaarden die ze krijgen altijd beter zijn dan de voorwaarden die ze hadden en dat de veranderingen positief zijn voor iedereen.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Ik vind het heerlijk om mensen te helpen en mensen dat is precies waar het om draait by human resource management. Ik vind het ook leuk om onderzoek te doen naar de verschillende beloningsstructuren die er zijn als we een bedrijf overnemen en om alle berekeningen te doen. Die liefde voor berekeningen heb ik overgehouden aan de dertig jaar dat ik in finance heb gewerkt.”

Van finance naar HR?

“Ja. Ik kwam op dat punt in het leven waarop je gaat kijken naar wat je doet en waarop je je afvraagt of je doet wat je de rest van je carriere wil doen. Hoewel ik een grote liefde heb voor getallen, heb ik ook een grote passie voor de menselijke kant van de business. Na er goed over na te hebben gedact besloot ik om van richting te veranderen. Ik schreef me in voor een studie Human Resource Management.  After careful consideration, Customs Support ondersteunde mijn besluit en maakte deze switch mogelijk. Ik heb niet meer achterom gekeken.”

Wat is de grootste uitdaging?

“De grootste uitdaging is het uitleggen waarom bepaalde beslissingen genomen worden. Helemaal voor de mensen die bij de bedrijven werken die we overnemen kan het zijn dat er veel verandert. Ook al zijn die veranderingen positief, dan kan het voor mensen nog steeds stress opleveren. Het is mijn werk om er voor te zorgen dat zij weer peace of mind hebben.”

En wat doe je als je niet aan het werk bent?

“Ik hou van lezen. Ik hou er ook van om samen met mijn man naar een goeie film te kijken. We hebben samen wedstrijden gedanst, ballroom dancing, maar nu doen we het rustiger aan en genieten van het uitlaten van onze hond. Ik ben ook een groot Disney fan. Al hun films zijn geweldig en ik vind het heerlijk om naar hun pretparken te gaan. Ik heb alle parken in de Verenigde Staten al bezocht en we gaan regelmatig naar Disneyland Parijs. Ik wil de parken in andere continenten ook nog bezoeken. Mijn favoriete Disney figuur? Absoluut Tinkerbel.” 

Waarom Customs Support?

“Wat ik zou mooi vind aan werken bij Customs Support is de autonomie. Het is een organisatie die erop vertrouwd dat mensen de juiste dingen doen. Dat betekent dat er heel veel zaken zijn die je zelf kan oplossen, zonder dat je voor iedere stap toestemming nodig hebt. Wat ik ook heel fijn vind is dat onze organisatie heel plat is. Iedereen praat met iedereen. Dat geeft een hele gezellige sfeer en dat is precies waar ik van hou.”