Nieuws

Article

Welkom bij AES - Uw gids voor het nieuwe Automated Export System

Vanaf september zal de Belgische douane het Automated Export System (AES) implementeren ter vervanging van het huidige PLDA Export systeem. Deze verandering heeft gevolgen voor export, verzending en wederuitvoerprocessen. Zorg dat uw bedrijf klaar is voor deze overgang.

aes
Article

Maak Kennis Met: Maarten Clarysse

Welkom bij onze exclusieve serie "Ontmoet de mensen", waarin we u meenemen achter de schermen en kennis laten maken met de toegewijde mensen die Customs Support aansturen. Deze gepassioneerde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: uw wereldwijde handel mogelijk maken.

In deze editie zijn we verheugd een van onze claims- en compliance managers uit België, Maarten Clarysse, aan u voor te stellen. Hij werkt met ons team in België om ervoor te zorgen dat onze operators en klanten voldoen aan de douanevoorschriften.

maarten clarysse
België
MeetOurPeople
WeAreCustomsSupport
Article

Maak Kennis Met Onze Mensen: Anke Huijs

In de serie 'Meet The People’ laten we je kennis maken met de mensen die het Customs Support-team aansturen. Deze toegewijde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: jouw wereldwijde handel mogelijk maken. 

anke
MeetOurPeople
Nederland
WeAreCustomsSupport
Article

T2L en T2L (F) formulieren worden elektronisch vanaf maart 2024

T2L en een van zijn varianten, de T2L (F), worden vanaf 1 maart 2024 elektronisch. Lees in dit artikel waarvoor deze formulieren en andere documenten voor het Bewijs van de Status van de Unie (PoUS) worden gebruikt.

A pile of documents on a gradient taupe backround
Procedures
PoUS
Article

Focus Op: Gent

Gent, met haar rijke en gevarieerde geschiedenis, is de thuisbasis van één van de drukste havens van België én twee Customs Support-kantoren. Lees meer over het historische hart van Vlaanderen en de Noordzeehaven in dit artikel.

Spotlight on Ghent
België
Office Spotlight
WeAreCustomsSupport
Article

Maak Kennis Met Onze Mensen: Bardo Schütz

Welkom bij onze serie waarin we je kennis laten maken met de mensen die Customs Support aansturen. Deze gepassioneerde professionals spelen een cruciale rol in het succes van onze missie: jouw wereldwijde handel mogelijk maken.

In deze editie stellen we Director of Innovation Bardo Schütz aan je voor. Hij is het brein achter onze digitale douanedienst voor heel Europa.
Bardo vertelt over recente ontwikkelingen en hoe hij de digitale douane in de toekomst ziet evolueren.

Bardo Schutz
MeetOurPeople
WeAreCustomsSupport
Article

DMS 4.1 implementeren

Voor het einde van het jaar moet je je importstromen verwerken met het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS 4.1). Senior Customs Consultant Jens Stevens bespreekt in dit artikel de stappen die je moet nemen ter voorbereiding.

loadingdms
DMS
Nederland
Article

Handelsverdragen - Editie Augustus 2023

Trade Deals Around The World is onze maandelijkse update die je een snel en gemakkelijk overzicht geeft van wat er is gebeurd in de vele onderhandelingen over handelsverdragen wereldwijd. We richten ons op de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en kijken naar China en de Verenigde Staten. In deze update blikken we terug op de gebeurtenissen in juli.

World Trade News (Image: teal world viewed from space with connection lines spreading across the image)
Wereldhandel
Article

United Across Borders: de Customs Support Group

Wij leveren douanediensten in heel Europa en zijn de enige douanepartner die je nodig hebt in de EU en het VK. Ontdek in dit artikel hoe de Customs Support Group jouw Europese activiteiten ondersteunt.

customs support group
Europese Unie
WeAreCustomsSupport
Wereldhandel
Article

EDI-verbindingen - Gegevens delen zonder handmatige invoer

Uit recente beurzen blijkt duidelijk dat digitalisering en het delen van gegevens een belangrijk onderwerp is voor de logistieke sector. Ontdek in dit artikel hoe we EDI gebruiken om samen te werken met uw supply chain-software.

EDI Connections - New horizon
Digital