AEO-vergunning

Het hebben van een AEO-status kan je organisatie verschillende voordelen opleveren, zoals erkenning als veilige partner in de toeleveringsketen. Ons adviesteam helpt je te voldoen aan de AEO-vergunningseisen om ervoor te zorgen dat je bedrijf de controle behoudt. Wij begeleiden je door het AEO-vergunningsproces, communiceren met de douaneautoriteiten en beantwoorden alle vragen die je hebt met betrekking tot het verkrijgen en behouden van een AEO-vergunning. Onze AEO-experts bieden:

Uitgebreide kennis van AEO-certificering, gebaseerd op meer dan 20 jaar praktijkervaring
Objectief en onafhankelijk advies
Uitgebreide analyse van de behoeften, risico's en mogelijkheden op het gebied van AEO-certificering

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze AEO-consultants te spreken.

Verbeter je wereldwijde handelskansen

Hallo. Ben je klaar voor AEO?

Andy leenders
Andy Leenders
Business Development Director Belgium

Wat betekent een AEO-vergunning?

De erkenning van AEO (Authorised Economic Operators) bestaat nu al meer dan tien jaar. Door de jaren heeft de AEO de nodige aanpassingen doorgevoerd om bij te blijven met nieuwe wetgeving, technologie en de eisen van de industrie. Aangezien de behoefte aan verantwoordingsplicht voor correcte en veilige handelspraktijken steeds meer een prioriteit wordt, is het hebben van een AEO-vergunning cruciaal en hebben talloze bedrijven zich aangepast om hun AEO-vergunning te verkrijgen.

Image
aeo

AEO-vergunning | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Waarom heb ik een consultant nodig om mijn AEO-vergunning te behalen?

Onze consultants helpen je bij het verkrijgen van de AEO-status en ook wanneer je bedrijf al AEO-gecertificeerd is, helpen wij bij het behouden van je AEO-status.

Wat zijn de AEO-diensten?

  • AEO verkrijgen: Wij begeleiden je organisatie bij het verkrijgen van de status, communiceren met de douaneautoriteiten en beantwoorden alle vragen met betrekking tot het verkrijgen van de AEO-vergunning.
  • Behoud van AEO: wij nemen alle reguliere controles over en bereiden je organisatie voor op de her-audit.

Is het AEO-certificaat nog nuttig voor mij als veel bedrijven het hebben?

Door de jaren zijn er veel bedrijven geweest die hun AEO-vergunning hebben verkregen. Daardoor zijn de meeste tastbare voordelen minder merkbaar. Maar je hebt nog steeds de immateriële voordelen, waarvan alleen jij als houder van een AEO-vergunning kunt profiteren. Deze zijn:

  • Een betrouwbare partner zijn voor douane en (inter)nationale handelsbedrijven 
  • Je interne douaneprocessen onder controle hebben 
  • Een betrouwbare speler zijn in de steeds veranderende Supply Chain wereld

Heb ik een AEO-vergunning nodig?

Eenvoudig gezegd kan een AEO-vergunning het leven van bedrijven vergemakkelijken als het gaat om douanegerelateerde activiteiten en maakt het gemakkelijker om toegelaten te worden tot de douane keten. Het aanvragen van een AEO-vergunning is niet iets om lichtvaardig op te vatten. Bedrijven moeten deel willen uitmaken van deze snel veranderende wereld en een betrouwbare partner zijn bij de douane. Het proces kan streng zijn. Maar wees ervan verzekerd dat je met onze steun de vruchten zult plukken.

De meeste bedrijven beseffen niet dat door zich te concentreren op naleving en het verkrijgen van economische licenties, je positie wordt beschermd door verschillende voordelen. Deze voordelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, positieve merkherkenning.

Customs Support is een toonaangevend douane-adviesbureau als het gaat om een douanevergunning. Laat ons je begeleiden in dit proces, laat ons deze werkzaamheden overnemen en je helpen bij het verkrijgen van een AEO-vergunning.

Neem contact met ons op om een van onze AEO-consultants te spreken.