Voedingsmiddelenindustrie

Als de nummer 1 douane-expert van Europa hebben we ruime ervaring om bedrijven in de vers-voedselindustrie te ontzorgen middels douane-oplossingen. Onze experts kunnen je adviseren over de volgende douane-oplossingen:

  • Voorbereiding van douanedocumenten, -vergunningen en certificaten 
  • Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens het transport van vers voedsel 
  • Ondersteuning bij het volgen van regelgeving en vereisten in de voedsel industrie
Image
food

Douane-uitdagingen | Vers Voedsel

De supply chain voor het verwerken en transporteren van vers voedsel is uitdagend en vereist oog voor detail en know-how. De korte houdbaarheid van vers voedsel is een van de grootste uitdagingen, omdat het vereist dat douane formaliteiten snel en effectief worden afgerond. Vertraging gaat ten koste van de houdbaarheid en kost geld.

Een andere uitdaging is temperatuur-management; producten moeten vervoerd worden op de juiste en constante temperatuur, zodat kwaliteit behouden blijft en er zo min mogelijk vergaat.

Ook moet er worden voldaan aan voedsel wetgeving en veiligheid, zodat consumenten adequaat worden beschermd.
Verder dient de logistieke operatie goed te zijn afgestemd, waarbij exacte planning essentieel is voor het transport van verse producten.

Douane-oplossingen | Vers Voedsel

Als vooraanstaand douane-expert in Europa bieden we douane-oplossingen die zeer specifiek aansluiten op de behoeften van de voedingsmiddelenindustrie. Onze specialisten kunnen je adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Voorbereiding van douanedocumenten, vergunningen en certificaten
  • Ondersteuning bij het voldoen aan regelgeving en vereisten voor het transport van vers voedsel, inclusief gekoeld vervoer
  • Monitoren en controle van douaneformaliteiten tijdens transport
  • Inklaren van verse producten
Image
food

Veelgestelde Vragen (FAQ) | Vers Voedsel

Welke douanediensten biedt Customs Support specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie met verswaren?

We bieden een uitgebreid scala aan douaneoplossingen specifiek voor bedrijven met verse producten, zoals advies en ondersteuning bij de voorbereiding van douanedocumenten, compliance met specifieke regelgeving, monitoren en controle van douaneformaliteiten en het oplossen van problemen gerelateerd aan de inklaring van vers voedsel.

Wat zijn de uitdagingen bij het inklaren van vers voedsel?

De beperkte houdbaarheid van fruit en groenten vereist dat douaneformaliteiten snel en effectief worden verwerkt.
Temperatuur management tijdens vervoer en verwerking is een andere uitdaging met als doel de kwaliteit optimaal te behouden. Laatst, wetgeving en voedselvereisten moeten te allen tijde worden gevolgd.

Hoe helpt Customs Support om deze uitdagingen te overkomen?

We bieden gespecialiseerde douaneoplossingen die specifiek aansluiten op de behoefte van bedrijven in de verse voedingsmiddelenindustrie. Onze experts kunnen helpen bij het voorbereiden van alle douanedocumenten en vergunningen, zodat douaneformaliteiten vlug worden afgerond. Ook kunnen ze helpen bij het vervoer van verse producten in overeenstemming met lokale voedselveiligheidsnormen en temperatuur vereisten.

Hoe lang duurt het verwerken van douaneformaliteiten in de vers-voedselindustrie?

Het verwerken van douaneformaliteiten is afhankelijk van factoren zoals het vervoersmiddel en de hoeveelheid documenten die moeten worden verwerkt en goedgekeurd. Wij zijn toegewijd om douanezaken zo vlot mogelijk af te handelen; tenslotte is iedere vertraging een vertraging te veel; dat geldt zowel voor onze klanten als voor ons.

Waar vind ik informatie over de douanediensten van Customs Support?

Als je meer informatie wil over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om te bespreken hoe we je kunnen helpen bij jouw douane-uitdagingen. Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Customs Support biedt end-to-end Douane-oplossingen

Snel, accuraat, en compliant in verschillende landen
Full service digital

Full-Service Douane Expertise

We bieden end-to-end service; van consultancy tot het verwerken van aangiften tot het uitvoeren van gasmetingen.

Growth

Ervaren Douanespecialisten

Onze 1900+ experts met 20+ jaar industrie-ervaring garanderen de hoogste compliance standaard.

Digital Cloud

Digitale Douane-oplossingen

Onze innovatieve IT-oplossingen stellen je in staat om alle processen 24/7 te monitoren, veilig en up-to-date met de veranderingen in het douane IT-landschap.

Local

Wereldwijde kennis, dichtbij

We matchen jouw douane-behoeften met ons wereldwijde netwerk van professionals in meer dan 100+ strategische locaties in Europa.

Image
fresh food

Vers voedsel

Article

Importing Fruit

Of je nu een logistieke dienstverlener bent of een importeur van fruit met een eigen logistieke operatie, je wil dat je zendingen met zorg worden behandeld. Hoe sneller jeuzendingen hun eindbestemming bereiken, hoe verser het fruit. Als je al je douaneprocedures op orde hebt, bespaar je tijd en voorkom je onnodige vertragingen.

Fruit Import
Voedsel
Fruit
Import
Article

Een review van een klant: Koornstra & Co

Wat zijn de unieke uitdagingen van het werken met beperkt houdbare goederen als je aan douane denkt? Wij spraken met Koornstra & Co om hier achter te komen;

Garlic Cloves behind a teal overlay
Klantcases
Voedsel
Fruit
Article

Alles wat u moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten

Alles wat je moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten. Bedrijven die ingevoerde producten in de Europese Unie als biologische producten willen verkopen, moeten ervoor zorgen dat zij alle nodige documenten in orde hebben. Eén van de belangrijkste documenten is in dit geval het Certificaat van Inspectie.

Rows of fruit and veg
Europese Unie
Voedsel
Article

Vraag uw certificaat van oorsprong en EUR.1 aan via Customs Support

Tot nu toe konden in Nederland geregistreerde bedrijven Certificaten van Oorsprong en EUR.1 Certificaten aanvragen bij de Kamer van Koophandel via de gewone post. Vanaf 5 april 2021 accepteert de Kamer van Koophandel dergelijke aanvragen alleen nog digitaal.

connected lines
Oorsprongscertificaat
EUR.1
Article

Freshport verandert in Customs Support Fresh

Freshport maakt al 5 jaar deel uit van Customs Support, en vanaf 1 januari 2021 werken we onder de naam: Customs Support Fresh. 

Customs Support groeit continu en we voegen steeds meer bedrijven toe aan de familie. In 2020 lanceerden we het project rebranding, om al deze nieuwe familieleden dezelfde naam te geven: Customs Support. 

Fresh food, fish, crabs, seafood.
WeAreCustomsSupport
Article

Overname Verex Customs Services

Customs Support, de neutrale en dynamische partner voor douanezaken in Europa, kondigt de overname van Verex Customs Services aan. Customs Support wil de toonaangevende digitale en neutrale douane-expediteur in Europa zijn. Deze overname versterkt onze serviceportfolio en de aanwezigheid in Nederland. 

Acquisitie
Article

Meer over toegelichte Incoterms: Ex Works (EXW)

Wanneer goederen “Ex Works” (EXW) gekocht of verkocht worden, dan betekent dit dat de verkoper de goederen beschikbaar maakt bij zijn fabriek of magazijn. Het is aan de koper om de goederen te komen ophalen. Bij Ex Works worden alle kosten en risico’s gedragen door de koper. De koper is zelf verantwoordelijk voor het regelen van zaken als vervoer en verzekeringen.

looking through the keyhole
EXW
Export
Import
Incoterms
Article

EU en VS zijn akkoord over verlaging tarieven

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben een gezamenlijk statement gepubliceerd waarin ze bekend maken dat ze wederzijds tarieven verlagen. Deze positieve maatregelen zijn genomen om een beter handelsklimaat tussen de twee partijen mogelijk te maken.

Export