Douane Compliance Programma

Het opstellen van een Customs Compliance Programma voor je bedrijf garandeert de naleving van de toepasselijke douanewet- en regelgeving. Een dergelijk programma dient als interne leidraad. Het verwijst onder meer naar interne protocollen en procedures die ervoor moeten zorgen dat alle risico's in verband met douanecontroles worden afgedekt. Onze consultants zijn er om te helpen bij het opstellen en implementeren ervan. Wij bieden:

Grondige kennis en ervaring op het gebied van naleving van compliance
Objectief en onafhankelijk advies over naleving van de douanewetgeving
Uitgebreide analyse van uw procedures, risico's en douanecontroles

Neem contact met ons op om een van onze douane adviseurs te spreken.

De kwaliteit verhogen

Hallo. Kunnen wij je helpen?

Andy leenders
Andy Leenders
Business Development Director Belgium
Een Customs Compliance Programma creëert Structurele Customs Compliance

Het compliance programma omvat alle relevante douane aspecten binnen je organisatie en geeft een uitgebreid overzicht van je huidige situatie, risico's en mogelijke verbeterpunten. Bovendien biedt het een praktisch instrument om verbeteringen in het douaneproces door te voeren.

Ons Customs Compliance Programma bestaat uit verschillende elementen:

Image
""
Beoordeling

De beoordeling van mensen, processen en technologie op douanegebied vormt de basis van het nalevingsprogramma. Het kan ook worden uitgevoerd als een op zichzelf staande activiteit.

Image
Career 1
Analyse

Wij kunnen je helpen met het maken van een uitgebreide beoordeling van kansen en risico's op douanegebied. Deze beoordeling omvat een diepgaande analyse van een bepaald douanegebied.

Image
Career 2
Trainingen

Douanetrainingen en -workshops over relevante gebieden binnen de douanevoorschriften, douane-indeling, waardebepaling, land van oorsprong, certificeringen, speciale procedures of andere douanegerelateerde onderwerpen.

Image
Compliance

Ondersteuning bij het opstellen van handleidingen en douanebeleid en -procedures.

Douane Compliance Programma | Veelgestelde vragen (FAQ's)

Wat zijn de voordelen van een Douane Compliance Programma voor mijn bedrijf?

Een groot voordeel is de end-to-end professionele adviesondersteuning voor je organisatie. Verder is de optimalisatie van je douane processen op lange termijn gunstig voor het bedrijf. Bovendien is Customs Support de deskundige, onafhankelijke partner aan uw zijde die je ondersteunt bij het bereiken van je doelstellingen op het gebied compliance

Heb ik echt een export/import compliance programma nodig?

Het compliance programma zorgt ervoor dat de douaneprocedures niet worden geschonden en voorkomt boetes in verband met belangrijke aspecten zoals douanewaarde, vrijhandelsovereenkomsten, indeling en antidumpingrechten.

Wat zijn de belangrijkste dingen die een bedrijf moet doen om douaneboetes te voorkomen?

Om douaneboetes te voorkomen, is het van essentieel belang om deskundig personeel te installeren en ervoor te zorgen dat het regelmatig wordt opgeleid. Creëer bewustzijn bij het hoogste leidinggevende team en zet een sterk compliance programma op.