Customs Support adviseert om Incoterm DDP NIET te gebruiken

Image
world covered in a chess board

Customs Support adviseert importeurs en exporteurs in zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk met klem om de incoterm Delivery Duty Paid NIET te gebruiken bij het handeldrijven tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. 

Delivery Duty Paid 

Wanneer goederen worden gekocht of verkocht op basis van de incoterm Delivery Duty Paid, betekent dat dat de verkoper goederen levert op een locatie die vooraf is afgesproken tussen de verkoper en de koper. Dat kan iedere locatie zijn. De locatie waar geleverd gaat worden moet specifiek benoemd zijn (bijvoorbeeld: Rotterdam of Venlo). Het belangrijkste verschil met Delivery at Place (DAP) is dat de verkoper verantwoordelijk is voor alle importformaliteiten. 

Waarom je DDP NIET moet gebruiken 

Het zijn nu juist de importformaliteiten die de problemen veroorzaken. Voor de Brexit waren er geen douanecontroles en importheffingen wanneer je handeldreef tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, maar nu wel! Wij adviseren bedrijven om ervoor te zorgen dat het bedrijf dat zorg draagt voor het importeren van de goederen het bedrijf is dat gevestigd en geregistreerd is in het land waar de goederen worden geïmporteerd. Dat minimaliseert de kans op vertraging, onverwachte kosten, of andere problemen met de procedures die kunnen voorkomen als de importeur niet in het land van import geregistreerd is.  

Welke Incoterm moet ik dan gebruiken? 

Er zijn verschillende zaken die de keuze voor een specifieke incoterm beïnvloeden. Het hangt af van het type goederen, de manier waarop ze verscheept worden, het waar ze vandaan komen, het land waar ze naartoe gaan en nog veel meer. Als je advies wilt over welke incoterm het beste past bij jouw situatie, neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij kijken graag samen met jou naar jouw specifieke situatie en geven je het juiste advies. Take the Load Off Your Mind!