Importing Fruit

Hoe sneller jeuzendingen hun eindbestemming bereiken, hoe verser het fruit
Image
Fruit Import

Of je nu een logistieke dienstverlener bent of een importeur van fruit met een eigen logistieke operatie, je wil dat je zendingen met zorg worden behandeld. Hoe sneller jeuzendingen hun eindbestemming bereiken, hoe verser het fruit. Als je al je douaneprocedures op orde hebt, bespaar je tijd en voorkom je onnodige vertragingen.

In de meeste gevallen gebeurt het inklaren van een container op de terminal. Invoerrechten en BTW worden betaald, indien van toepassing en vervolgens verlaat de container de terminal. Maar bij zendingen met fruit verloopt het proces anders.

Jouw fruit door de douane krijgen

Voordat een lading fruit in de Europese Unie (EU) wordt toegelaten, moet worden vastgesteld dat het fruit veilig is voor consumptie en dat aan alle regels en voorschriften is voldaan. In sommige gevallen betekent dit een fysieke inspectie door de douane of de Nationale Voedsel en Waren Autoriteit - NVWA.

Fruitkeuringen hangen af van verschillende variabelen:

  • De classificatiecode van de goederen
  • De oorsprong van de goederen
  • Het risicoprofiel van de goederen

Een douanespecialist kan bepalen of de goederen controleplichtig zijn. Zo ja, dan dienen onze douanespecialisten een controleverklaring in bij de douane. Vervolgens moet een T1-document worden aangemaakt voor het vervoer van de goederen naar het entrepot waar de NVWA de inspectie uitvoert.

Wat gebeurt er na een inspectie?

Er zijn twee verschillende resultaten van een inspectie van de verzending van groenten en fruit.

Onze douanespecialist kan de invoeraangifte doen als de goederen de Europese Unie mogen binnenkomen.

Als de goederen worden afgekeurd, zijn er twee opties. Voor bepaalde ziekten of insecten moet je de zendingen vernietigen. Voor gedeeltelijke rot, kun je items uit de zending halen en kunnen wij een nieuwe inspectie aanvragen. Zo kun je deelzendingen invoeren.

Hoe Customs Support je in staat kan stellen fruit te importeren zonder gedoe

Onze specialisten zijn opgeleid en zeer ervaren. Zij zijn altijd op de hoogte van de laatste regels en voorschriften en kunnen je helpen bij het importproces van jeufruit.

Wij kunnen je helpen met:

  • Invoerdocumenten aanmaken
  • Aanmaken van T1-documenten
  • Verzorgen van de aangifte in CLIENT (het aangiftesysteem van de NVWA)
  • Optreden als je fiscaal vertegenwoordiger (beperkte of algemene fiscale vertegenwoordiging)
  • Assisteren bij het correct classificeren van de goederen
  • Assisteren bij het nauwkeurig bepalen van de douanewaarde van een zending (in geval van zending)
  • Het tijdelijk toevoegen van jouw locatie aan onze vergunning voor toegelaten geadresseerden

Customs Support is een toonaangevende digitale douane-expediteur. Wij wisselen informatie digitaal uit en vermijden handmatige gegevensinvoer. Onze declaranten richten zich op het toevoegen van waarde en het afhandelen van uitzonderingen. Digitale gegevensuitwisseling minimaliseert fouten. Jouw zending wordt geïmporteerd met minimale vertragingen.

Neem contact op met een van onze specialisten als je vragen hebt over het importeren van fruit.