Image
Europese Dekking

Full-service oplossingen in de wereldwijde handel

In deze klantcase schetsen wij hoe Customs Support een bestaande klant heeft voorzien van Europese end-to-end full-service oplossingen voor hun uitgebreide, wereldwijde handelsactiviteiten.

Onze klant is een op IT gebaseerde logistieke dienstverlener met een Europees hoofdkantoor in Delft, een Europees distributiecentrum in Tilburg en een Koreaans klantenbestand in de Europese elektronicasector.

Hoe helpen wij deze klant te voldoen aan de behoeften van hun complexe wereldwijde handel?
 • Magazijn: wij voeren de douane entrepot administratie (in-outbound) on-site in Tilburg en wij organiseren en vragen alle vergunningen aan. Onze specialisten kunnen bedrijven helpen bij het opzetten van een bonded warehousing faciliteit door te assisteren bij het aanvragen van specifieke vergunningen en het opzetten van de administratie.  
 • Fiscaal: wij bereiden alle importdocumenten voor, inclusief de fiscale vertegenwoordiging. Customs Support heeft vergunningen om op te treden als fiscale vertegenwoordiger. Op deze manier kunnen Douane en BTW door 1 partij worden afgehandeld. Dit is efficiënt en verhoogt de controle en naleving.  
 • BTI's: wij organiseren de indeling en aanvragen van BTI's. Een bindende tariefinlichting (BTI) is een schriftelijke tariefindeling van je goederen. Het is geen wettelijke vereiste, maar het biedt de zekerheid dat goederen de juiste goederencode of geharmoniseerde tariefcode hebben. Dit is belangrijk, want verschillende classificaties hebben verschillende tarieven en je wil er zeker van zijn dat je het juiste tarief toepast.  
 • AEO: wij bieden begeleiding en opleiding rond de AEO-vereisten. De erkenning van AEO (Authorised Economic Operators) bestaat al meer dan tien jaar. Naarmate de behoefte aan verantwoordingsplicht voor conforme en veilige handelspraktijken steeds groter wordt, kan een AEO-status je organisatie verschillende voordelen opleveren, zoals erkenning als veilige partner in de toeleveringsketen.  
 • Brexit Roadmap: wij hebben geadviseerd over een Brexit Roadmap. Onze Brexit-consultants begeleiden bedrijven door en voorbij de complexiteit van Brexit.  
Wat betekent dit alles voor de klant?
 • Customs Support fungeert als hun interim-douaneafdeling en plaatst deskundig personeel in het bedrijf om te ondersteunen, op te leiden, te handelen en te adviseren.  
 • Toegang tot gespecialiseerde expertise in douaneregelgeving en douane-entrepotadministratie.  
 • Koppelingen op maat (EDI) ter ondersteuning en bescherming van het bedrijf voor een gedigitaliseerde douanetoekomst.   
 • AEO-gecertificeerd, waardoor zij hun interne douaneprocessen onder controle houden en het vertrouwen met hun klanten behouden in een steeds veranderende wereld van de toeleveringsketen.   
 • Flexibele onboarding en implementatie van potentiële nieuwe klanten   
 • End-to-end ondersteuning vanuit strategisch gelegen Customs Support-kantoren in de EU en het VK.   

Door snelheid, naleving, kwaliteit, integriteit, verantwoordelijkheid en een passie voor digitale douane: onze klant is in staat om met succes in het hele VK en de EU te opereren.  Dit project verbeterde de harmonie voor de wereldwijde handelsactiviteiten van de klant - waardoor ze lokale kennis konden verwerven, met wereldwijde eenheid.  

Zou jij kunnen profiteren van de ondersteuning van een full-service digitale douane-expediteur voor heel Europa? Neem vandaag nog contact op!  

Neem vandaag nog contact op!

Find out how we can help you today