Customs Support versterkt Europese aanwezigheid met overname Portmade Groep

Image

Customs Support, de nummer één digitale douane-expediteur in Europa, kondigt de overname aan van Portunes, beter bekend als Portmade. Met deze overname onderstreept Customs Support het belang van brede douanekennis en lokale aanwezigheid met strategische kantoren dicht bij klanten in de belangrijkste logistieke hotspots in België en Nederland.

Over Portmade

Portmade, opgericht in 1996, is de toonaangevende douane service broker, met waardevolle wereldwijde kennis en ervaring in logistiek en douane activiteiten. Vanuit haar thuishavens in België en Nederland biedt Portmade douaneformaliteiten en -aangiften, douaneconsultancy, digitale douaneoplossingen en gasmeting en gasvrij-certificering. Het toegewijde team van meer dan 50 medewerkers werkt nauw samen met klanten en biedt jarenlange expertise, douanespecialisme en ondersteuning bij douane gerelateerde aangiften binnen de Benelux. Onder de vele jarenlange klanten bevinden zich rederijen, scheepsagenturen, terminals, logistieke dienstverleners en grote vervoerders en verladers.

Portmade is een pionier op het gebied van digitaal douanezaken doen en heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in digitalisering om de kwaliteit te verhogen, de bedrijfsvoering te optimaliseren en de procedures nog efficiënter te maken. Het team van Portmade is ervaren en goed opgeleid. Het senior management team is actief in diverse lokale, nationale en internationale belangenorganisaties zoals Forward Belgium, Nationaal Douane Forum, Alfaport en CLECAT. Portmade is zowel AEO (Authorised Economic Operator) als ISO 9001:2015 gecertificeerd.

"De mogelijkheid om toe te treden tot Customs Support, de digitale leider in douane-expeditie, zal onze klanten meer mogelijkheden bieden in digitale douane-oplossingen en een bredere toegang tot douanekennis in Europa. Klanten zullen profiteren van state-of-the-art digitale oplossingen voor douanediensten in heel Europa. Met de gecombineerde kennis van de teams van Portmade en Customs Support kunnen wij onze klanten uitgebreide douanekennis bieden! - Jef Hermans, algemeen directeur van de Portmade Groep.

"Met Portmade breiden we onze aanwezigheid in de Benelux uit. Het team van Jef is ambitieus, goed opgeleid en ervaren op het gebied van douane, consulting en gasanalyse en zal een grote meerwaarde betekenen voor zowel onze klanten als onze organisatie. Samen met de Belgische en Nederlandse teams zullen we onze klanten douanediensten op maat blijven aanbieden op achttien locaties in België en Nederland. Wereldwijde douane-expertise, lokale aanwezigheid!" - Frank Weermeijer, CEO van Customs Support Group

Over Customs Support Group:

Customs Support Group, met het hoofdkantoor in Nederland, is Europa's grootste onafhankelijke, digitale en neutrale leverancier van douanediensten met >1.250 toegewijde douaneprofessionals die jaarlijks meer dan 12.000 klanten bedienen. Met ons uitgebreide dienstenaanbod en digitale mogelijkheden ondersteunen wij onze klanten voortdurend bij het maximaliseren van de naleving van de regelgeving, het bereiken van operationele efficiëntie, het optimaliseren van invoerrechten, het plannen van douanerechten en voortdurende ontwikkeling voor een voortdurend veranderend douanelandschap.

Naast de traditionele douane en digitale diensten biedt Customs Support Group douane consultancy en gasmeetdiensten aan. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Ierland, Finland, Zweden en Zwitserland.

In Europa bedient Customs Support Group vele grensoverschrijdende klanten in verschillende sectoren, zoals de automobielindustrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en nog veel meer. Customs Support is de nummer één in digitale douane en investeert aanzienlijk in de digitalisering van het douaneproces.

Voor meer informatie kun je terecht op https://www.customssupport.com/

Over Castik Capital:

Castik Capital S.à r.l. ("Castik Capital") beheert investeringen in private equity. Castik Capital is een Europese Private Equity firma, die significante eigendomsposities verwerft in Europese private en publieke bedrijven, waar lange termijn waarde kan worden gegenereerd door actieve partnerships met management teams.

Castik Capital, opgericht in 2014, is gevestigd in Luxemburg en richt zich op het identificeren en ontwikkelen van investeringsmogelijkheden in heel Europa. De investeringen worden gedaan door het in Luxemburg gevestigde fonds, EPIC II SLP. De adviseur van Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, gevestigd in München.

Indien je eigenaar bent van een douane-, gasmeet- of ander aanverwant dienstverlenend bedrijf en meer wilt weten over de mogelijkheden van aansluiting van jouw bedrijf bij Customs Support, neem dan contact op met Sebastian Ootjers - Director M&A and Corporate Development op sebastian.ootjers@customssupport.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling Marketing & Communicatie via marketing@customssupport.com.

Gerelateerde Artikelen